Kannettava tietokone karttaplotterina veneessä on alttiina roiskeille ja avoveneessä sopii vain kesän tyynille uistelureissuille. Pari vuotta sitten tuli hommattua Nokia E60 kännykkä, johon paikkatiedon saa esim. Holux GPSlim GR-236 bluetooth GPS mokkulan avulla. Uusissa puhelimissa GPS on usein jo sisäänrakennettuna, joten erillistä mokkulaa ei tarvita.

SmartComGPS on näppärä Symbian ohjelma navigointiin, jossa on myös suomenkielinen käyttöliittymä. Lisäksi jo aikaisemmin lataamani syvyyskartat saa helposti siirrettyä siihen.

Ladataan SmartComGPS 1.5 for Series 60 3-rd edition

wget http://www.wild-mobile.com/files/download/smartcomgps-1.5-s60v3.zip
unzip smartcomgps-1.5-s60v3.zip

Siirrä ja asenna tiedosto SmartComGPS-s60v3.SIS puhelimeen bluetoothilla. Parin viikon kokeiluun saa sarjanumeron täältä, eikä nykyisellä dollarin kurssilla lisenssin hintakaan päätä huimaa 40$ on vain noin 26€.

SmartComGPS hakemistosta löytyy ohjelma ogf2tool.exe, jolla kartat saa muunnettua ogf2 muotoon. Wine valittaa MFC42.DLL kirjaston puutteesta, joten konvertoin kartat VirtualBoxiin asennetussa XP:ssä.

Sitten vain siirretään map ja ogf2 tiedostot puhelimeen hakemistoon Data\SmartComGPS\maps ja kännykästä saatiin muutamalla eurolla karttaplotteri. Nokia E60 näytön suuri resoluutio (352 x 416 pikseliä) pääsee oikeuksiinsa karttakäytössä, varsinkin kun poistaa näytöltä kaiken muun informaation valikosta GPS - Näkymä - Ulkoasu (tekstit) - Ei mitään

Ei kommentteja

Kirjoittaja ei salli tämän merkinnän kommentointia